Verkiezing stuk van het jaar 2014

Woensdag 29 oktober 2014 werd de uitslag bekend van de verkiezing Stuk van het Jaar. Streekarchief Midden-Holland is twaalfde geworden. Onze briefkaart met het ontroerende verhaal heeft het goed gedaan in deze verkiezingsstrijd tussen 49 archieven.

Belangrijker nog zijn de vele reacties die het archiefstuk opriep. Dit persoonlijke verhaal achter een relatief onbeduidend stukje papier sprak heel veel mensen aan. Het streekarchief wil daarom iedereen bedanken die heeft geholpen bij het vinden van meer informatie over Gustave en Joseph, met name de medewerkers van het  Antwerpse Felixarchief, Johnny Driesen via het Forum Familiekunde Vlaanderen, Didier Pontzeele van de Belgische Dienst Oorlogsgraven en Ellie Wout van Bibliotheek Gouda.  Lees verder over de briefkaart ...

Het promotiefilmpje op You Tube kreeg meer dan 1100 weergaven.  Op Twitter en Facebook werd veel aandacht besteed aan de briefkaart. Alle stemmers, delers en retweeters, waaronder Goudologen, plaatselijke politici en collega-instellingen bedankt voor het promoten van ons stuk! 

Winnaar van de verkiezing is Tresoar geworden met een liefdesbrief van een Friese soldaat. Gemeentearchief Kampen behaalde met een prent van een overstroming de tweede plek, Gemeentearchief Schiedam met een getuigenis tegen sodomie staat op de derde plaats. Gefeliciteerd collega's!

 

Reacties