Hartelijk welkom bij Streekarchief Midden-Holland in de Chocoladefabriek. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben wij deze huisregels opgesteld. Daarnaast zijn ook de huisregels van toepassing die overal in de Chocoladefabriek gelden. U vindt deze huisregels op de begane grond en de eerste verdieping op de pilaren bij binnenkomst en in de lift. U kunt op verzoek een papieren exemplaar verkrijgen bij de servicebalies.

Openingstijden

  • De servicebalie van Streekarchief Midden-Holland is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op dinsdagavond in de maanden september tot en met juni zijn wij ook geopend van 17.00 tot 20.00 uur. Op feestdagen zijn wij gesloten. Eventuele actuele wijzigingen in de openingstijden kunt u bekijken op www.samh.nl/contact-en-bezoek/
  • Tijdens deze openingstijden kunt u terecht voor inzage van archiefstukken en de service van de archiefmedewerkers.
  • Buiten de openingstijden van de servicebalie kunt u de inventarissen, indexen en boeken in de kast en de microfiches raadplegen tijdens de openingstijden van de Chocoladefabriek.
  • U kunt tijdens de openingstijden van onze servicebalie rekenen op personeel dat u de helpende hand biedt bij het gebruik van het archief. Daar hoort bij dat we u informeren over de beschikbaarheid en openbaarheid van de archieven en dat we u attenderen op archieven en publicaties die voor uw onderzoek van belang kunnen zijn. Verder helpen onze medewerkers u bij kleine problemen, bijvoorbeeld op het gebied van genealogisch onderzoek of oud schrift.

Aanvragen en inzage archiefstukken

Publicatie en auteursrecht

  • Bij het maken van reproducties van foto's waarop auteursrecht berust, is de opdrachtgever zelf verantwoordelijk voor het toestemming vragen aan de houder van het auteursrecht.
  • Bij gebruikmaking van afdrukken of foto's van archiefstukken ten behoeve van publicatie dient u een bronvermelding op te nemen ( Streekarchief Midden-Holland - naam van het archief - archiefnummer).

Schriftelijke vragen

  • Als u een e-mail stuurt met een verzoek om informatie, krijgt u binnen drie werkdagen per e-mail een reactie.
  • U kunt medewerkers onderzoek laten verrichten in archieven en collecties die beheerd worden door Streekarchief Midden-Holland. De tarieven en voorwaarden staan vermeld op onze website.

Klachten

De medewerkers van Streekarchief Midden-Holland willen u zo goed mogelijk helpen. Toch kunt u ontevreden zijn over de producten of dienstverlening. Heeft u een klacht of suggestie? De klacht doet u bij voorkeur schriftelijk, maar het kan ook mondeling bij de servicebalie van het streekarchief in de Chocoladefabriek. Een schriftelijke klacht stuurt u:

Per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar:

Streekarchief Midden-Holland
t.a.v. de directeur mevr. C. Bakker-Wijbrans
Klein Amerika 20
2806 CA Gouda

Uw schriftelijke klacht moet de volgende gegevens bevatten: uw naam, uw adresgegevens (inclusief e-mail en telefoonnummer), uw handtekening, de datum en een omschrijving van het feit waarover u klaagt. Als u uw klacht mondeling doet in de studiezaal, worden deze gegevens door de dienstdoende studiezaalmedewerker genoteerd.

U krijgt altijd een bevestiging van ontvangst van uw klacht. Uw klacht wordt vervolgens in behandeling genomen en overeenkomstig hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht afgehandeld door het streekarchief. De klacht wordt in principe binnen vier weken afgehandeld. U krijgt altijd schriftelijk bericht, ook als u uw klacht mondeling heeft ingediend. Als u niet tevreden bent over de afhandeling van uw klacht door het streekarchief, dan kunt u een klacht indienen bij de Nationale Ombudsman. Als u nog vragen heeft over de klachtenprocedure, kunt u contact opnemen met de directeur, mw. C. Bakker-Wijbrans, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0182-521821.

 

chat loading...