Algemeen zoeken

U kunt zoeken in alle collecties tegelijk of in één specifieke collectie.

Om in alle collecties tegelijk te zoeken, typt u een zoekterm in bij het zoekveld op de homepage. U kunt zoeken op één of meerdere woorden.
Als u het zoekveld leeg laat en u klikt op Zoek, krijgt u alle resultaten te zien terug.

U kunt nu kiezen uit welke collectie u de resultaten wilt bekijken:

Ook wordt er gezocht in de nieuwsartikelen en andere informatiepagina's die op onze website staan.

Gebruik * als wildcard (op de plek van één of meer karakters). Dit kan handig zijn als u niet de precieze spelwijze kent of op meerdere spellingwijzes wilt zoeken.

Gericht zoeken

Als u gericht wilt zoeken in één collectie, kiest u één van de 6 blokken op de homepage met de bovenstaande collecties. Ook kunt u, waar u zich ook bevindt op de website, deze bronnen terugvinden via het Hoofdmenu bovenaan de website.

U kunt de filters onder het zoekvenster gebruiken om uw zoekresultaat te verfijnen. Klik op een filter, zoals Techniek of Plaatsnaam, om de keuzemogelijkheden te zien en klik op de term van uw keuze. Binnen het filterscherm kunt u ook zoeken, door bijvoorbeeld de eerste letters van een trefwoord in te typen.

Per collectie zijn er soms nog uitgebreidere manieren om te zoeken. U vindt deze geavanceerde zoekmogelijkheden uitgelegd op deze pagina.

Viewers

De collecties Vergunningen, Afbeeldingen en Bibliotheek worden in een speciale viewer getoond. Met de knoppen rechtsboven kunt u de verschillende weergaves kiezen: u ziet de resultaten dan in een lijst of in een galerij. Klik op een afbeelding of het logo om de detailweergave te zien. Hier kunt u een eventuele gescande afbeelding in het groot bekijken en alle informatie vinden. Het logo in plaats van een afbeelding geeft informatie of er een scan beschikbaar is of niet. Soms is een scan alleen te bekijken in de studiezaal in de Chocoladefabriek.

Zoekhulpen en tips

Via het rechtermenu vindt u nog meer tips om te zoeken. Komt u er niet uit? Dan kunt u natuurlijk altijd ook een berichtje sturen. Alle contactgegevens vindt u op deze pagina.

chat loading...