Tijdens de coronacrisis riep het streekarchief mensen op om materiaal aan te leveren dat een beeld geeft van deze bijzondere tijd in de regio Midden-Holland. Het coronavirus heeft veel invloed op onze samenleving (gehad) en zal nog lang herinnerd worden. Het doel was om informatie te verzamelen, zodat historici over 50 of 100 jaar ook nog kunnen onderzoeken hoe wij deze crisis hebben meegemaakt en wat er gebeurde in onze samenleving. Een selectie van de stukken is nu te bekijken in de beeldbank op onze website.

Dagboek
Onder de selectie valt onder meer het getekende dagboek van kunstenares Maaike Vermeulen uit Bergambacht. Zij tekende tussen 2020 en 2022  persoonlijke,nationale en internationale gebeurtenissen in haar dagboek. Het origineel blijft in haar eigen bezit, maar gelukkig mocht het streekarchief het dagboek digitaliseren en beschikbaar stellen via de beeldbank.

RTV Gouwestad
Gedurende de lockdown maakte RTV Gouwestad uitzendingen over het verloop en de gevolgen van de pandemie in Gouda. Erg interessant zijn de ‘straatinterviews’: deze geven een goed beeld hoe Gouwenaars in het begin over de Coronacrisis dachten.


Het beeldmateriaal is te vinden in de beeldbank op de website van het streekarchief. Bij het kopje collecties selecteert u 'coronacollectie Midden-Holland'.

maaike vermeulen zuidplas Goudse hout