In de Steenlandzaal van de Chocoladefabriek wordt vrijdagmiddag 4 november de winnaar van de dertiende Walvisprijs bekend gemaakt.

De Walvisprijs is vernoemd naar de Goudse pastoor Ignatius Walvis (1653-1714) die de eerste geschiedschrijving van Gouda uitgegeven heeft. Om het onderzoek naar de geschiedenis van de regio Midden-Holland te stimuleren, stelde de Stichting Vrienden van Archief en Librije de Walvisprijs in. De regio van het Streekarchief Midden-Holland omvat de gemeentes Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

Deze prijs wordt elke drie jaar uitgereikt.. Dit keer zijn er drie inzendingen. De jury heeft het best geschreven artikel uitgekozen. De burgemeester van de Krimpenerwaard, mevrouw. P. Bouvy-Koene, reikt de prijs uit. Mevrouw Bouvy is tevens lid van het Algemeen Bestuur van het Streekarchief Midden-Holland.

De feestelijke uitreiking van de Walvisprijs is op 4 november om 16:00 uur in de Steenlandzaal van de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 te Gouda. De middag is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden. Inloop vanaf 15:30 uur.

chat loading...