Op donderdag 16 maart aanstaande organiseren we weer een bijeenkomst voor onderzoekers, die regelmatig onze archieven raadplegen, en voor geïnteresseerden uit de regio. Iedereen is dus welkom. De opzet van deze ochtend is tweeledig. Er worden presentaties gegeven over onderzoek van bezoekers van onze studiezaal. Daarnaast brengen we de aanwezigen graag op de hoogte van nieuwe projecten of collecties in het streekarchief.

Voor deze bijeenkomst is André Hoogendijk uitgenodigd, de winnaar van de Walvisprijs 2022. Hij kreeg de prijs voor het artikel 'Schrikkelijke gevolgens en groote verwoestingen. De runderpestepidemie van 1865 in Krimpen aan den IJssel'.

Het programma ziet er als volgt uit:

09.45 uur         Inloop

10.00 uur         Welkom

10.05 uur         André Hoogendijk, De runderpestepidemie van 1865

10.50 uur         Pauze met koffie in de Jeugdwerkplaats

11.10 uur         Nieuws uit het Streekarchief met Michaël Lucassen over de nieuwe aanwinst: Archief van de Goudse voetbalclub ONA én met Zübeyde Renda over het gebruik van onze website bij genealogisch onderzoek en een nieuw Vele-Handen-project

12.00 uur         Afronding

De bijeenkomst wordt gehouden in de Steenlandzaal op de begane grond van de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20, Gouda). Indien u belangstelling heeft, meldt u zich dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

chat loading...