In het najaar begint in de Chocoladefabriek weer een cursus oud schrift voor beginners onder leiding van paleograaf-codicoloog Jan Willem Klein. De lessen starten op 18 oktober en zijn om de week op dinsdagavond.

Duikt u graag in de geschiedenis en wilt u originele bronnen gebruiken in uw onderzoek? Dan is oud schrift een vaardigheid die u nodig hebt. In deze cursus van tien lessen om de week doet u ervaring op met het leren lezen en transcriberen van teksten uit het verleden. Aan de hand van archiefstukken, voornamelijk uit de 17e en 18e eeuw, probeert u het schrift uit die tijd te ontcijferen en went u aan het andere schriftbeeld en de afwijkende schrijf- en spellingconventies. Oefening baart kunst, dus u krijgt na elke bijeenkomst huiswerkopdrachten mee. 


Op zaterdag 3 en zondag 4 september kunt u tijdens het Open Huis van de Chocoladefabriek een korte proefles volgen. Deze zijn beide dagen van 15:00 - 15:45 uur in zaal melk-wit.


Cursusinformatie oud schrift voor beginners
Data: dinsdag 18 oktober, 1 november, 29 november, 13 december, 27 december, 10 januari, 24 januari, 7 februari, 21 februari, 7 maart (geen les op 15 november)
Tijd: 19:30 - 21:00 uur
Locatie: Chocoladefabriek Gouda, Klein Amerika 20
Kosten: € 205 euro / € 195 met SVAL-korting. Inclusief koffie/thee en syllabus
Docent: drs. JW Klein
Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

rechterlijk archief lekkerkerk
chat loading...