Vanaf donderdagavond 26 oktober start een uitgebreide cursus oud schrift voor gevorderden bij het streekarchief onder leiding van paleograaf-codicoloog Jan Willem Klein. Deze cursus is voor iedereen die historisch onderzoek in originele bronnen wil doen. In tien lessen leert u teksten uit de periode van de vijftiende tot en met de zeventiende eeuw te ontcijferen. Naast archiefstukken, die bijvoorbeeld gaan over het bestuur van de stad of gebeurtenissen die zijn opgeschreven in het rechterlijk archief, passeren ook Middeleeuwse literaire en wetenschappelijke teksten de revue. De teksten zijn allemaal Nederlandstalig.
 
Oud schrift leren doet u door veel ‘kilometerste maken. Daarom krijgt u elke bijeenkomst het nodige huiswerk mee dat u moet inleveren en in de daaropvolgende les besproken wordt.

Cursusdata : 26 oktober, 09 november, 7 en 21 december, 4 en 18 januari, 1, 15 en 29 februari en 14 maart van 19:30 tot 21:00 uur in de Chocoladefabriek in Gouda. 
Kosten € 205,-  / € 190,- met SVAL-korting
Voorkennis: beginnerskennis van oud schrift is een vereiste.

Voor meer informatie en om uzelf aan te melden kunt u een email sturen naar het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Middeleeuws handschrift
chat loading...