Eind juli 2023 hebben we het project ‘De eerste kaart. De gezinskaarten van Midden-Holland’ op het platform Vele Handen afgerond. De afgelopen maanden zijn we bezig geweest met het bewerken van de gegevens. Daar zijn we nog niet helemaal klaar mee, maar inmiddels zijn alle gegevens beschikbaar op onze website en op persoonsnaam doorzoekbaar!

Omdat de kaarten bijzondere persoonsgegevens kunnen bevatten van nog levende personen en wij ons moeten houden aan de strenge privacywetgeving, zijn de bijbehorende scans van de gezinskaarten nog niet te bekijken op onze website. Dit kan wel via de publiekscomputers op onze studiezaal of via een verbinding met de wifi van de Chocoladefabriek als u een eigen laptop heeft. Ook vanuit de Historische OntmoetingsPunten zijn de gezinskaarten te raadplegen. 

En er is nog meer nieuws: momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen voor een nieuw Vele Handenproject, of beter gezegd we gaan het oude project ‘Hallo Midden-Holland. De bevolkingsregisters van Midden-Holland, 1825-1930’ heropenen om de laatste 26 bevolkingsregisters te indexeren. We hopen daar over een aantal weken mee te starten. Wilt u daar aan meewerken? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We houden u dan op de hoogte van de startdatum van het project.

 

 

chat loading...