Geschiedenislokaal Midden-Holland, de educatieve website met bronnen voor het voortgezet onderwijs, gaat vernieuwen. Geschiedenislokaal is een landelijk samenwerkingsverband van een groeiend aantal erfgoedinstellingen. Het doel van geschiedenislokaal is om geschiedenis dichterbij te brengen, door lokaal bronnenmateriaal aan te bieden voor gebruik bij geschiedenislessen en profielwerkstukken.

Achter de schermen is webontwerpbureau IJsfontein in samenwerking met de lokalen druk bezig om het bronnenplatform nieuw vorm te geven. De vernieuwing betekent dat de lokalen een nieuw uiterlijk en een nieuwe structuur gaan krijgen. De aangeboden bronnen worden bijvoorbeeld duidelijker met de Canon van Nederland verbonden. Ook wordt de presentatie van de bronnen uitgebreid. Zo sluit geschiedenislokaal beter aan op het onderwijs en kan het de komende jaren steeds meer en beter gebruikt worden.
 
In verband met de digitale werkzaamheden zal Geschiedenislokaal Midden-Holland de komende tijd af en toe offline zijn. Op 1 januari gaan de vernieuwde geschiedenislokalen, waaronder die van Streekarchief Midden-Holland, online.

chat loading...