Het Streekarchief Midden-Holland kent een bijzonder adviesorgaan. Daarin zitten mensen die regelmatig gebruik maken van de diensten van het streekarchief, ter plekke in de studiezaal, tijdens cursussen en lezingen of digitaal. Gegevens uit oude archiefbestanden, kranten, foto’s of bouwtekeningen en andere bestanden, verwerken zij in verenigingsverband, privé of voor hun bedrijf. Bestuur en directie van SAMH willen bij hun beleid en de uitvoering daarvan waar mogelijk rekening houden met de visie en de belangen van de archiefgebruikers. 

Het streekarchief is een gezamenlijke dienst van de gemeenten in de regio Midden-Holland. Het is een zogenaamde Gemeenschappelijke Regeling van gemeenten; een 100% overheidsorgaan dus. De Klantenraad is ingesteld op basis van bepalingen in de Wet gemeenschappelijke regelingen. De leden van de Klantenraad worden op persoonlijke titel benoemd door het Algemeen Bestuur, maar zijn wel actief in verbanden die gebruik maken van het materiaal dat SAMH kan aanbieden. Zie verder www.samh.nl/over-ons/klantenraad/.

Op dit moment zitten er met name mensen in de Klantenraad die komen uit de kring van de historische verenigingen en daarmee verwante organisaties. Eén lid heeft een kerkbestuur als achtergrond. Wat gemist wordt is de inbreng van mensen die actief zijn in organisaties die zich bezighouden met genealogie, onderwijs of van bouwkundigen die regelmatig bouwvergunningen- en bouwtekeningen raadplegen. De klantenraad komt 3 tot 4 keer per jaar bij elkaar.

Voelt u zich door deze oproep aangesproken? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Klanten in het postkantoor in Gouda, 1973. Foto Goudsche Courant/Martin Droog
chat loading...