Met de overdracht van het Gouda750-archief komt er nu ook formeel een einde aan het feestjaar. In 2022 is de stadsverjaardag uitbundig gevierd, wat is vastgelegd in talloze films, foto’s en andere materialen. Dit omvangrijke archief is op woensdag 21 december overgedragen aan Coretta Bakker-Wijbrans (directeur-streekarchivaris) door Thierry van Vugt (wethouder Gouda750) en voorzitter Hans de Leeuw (voorzitter Stichting Fonds Gouda750). Naast het fysieke 750-archief wordt het digitale materiaal onderdeel van het, in de periode 2023-2026 te ontwikkelen, e-depot van het Streekarchief Midden-Holland.

Thierry van Vugt: “Gouda was jarig en dat hebben we geweten! We leggen dit nu vast voor de generaties van de toekomst en geven hiermee handen en voeten aan het motto van Gouda750: Geef Gouda door!”

Coretta Bakker-Wijbrans: “Wij zijn ontzettend blij met deze aanwinst voor ons nieuwe e-depot. Via onze website zijn nu al films en foto’s van het feest te bekijken. De geschreven Goudse geschiedenis blijft op Goudseverhalen.nl toegankelijk voor de Gouwenaars van de toekomst. Zo zorgt het streekarchief voor duurzame bewaring én toegankelijkheid van het geheugen van de regio”

 

Het archief bevat onder meer informatie over de voorbereidingen en uitvoering van het feestjaar, films van activiteiten die in opdracht van het Fonds Gouda750 zijn gemaakt, en op termijn de digitale versie van het boek ‘Gouda in beeld’ en posters van verschillende activiteiten.

 

Gouda vierde feest!
In 2022 vierden we dat het 750 jaar geleden is dat Graaf Floris V van Holland stadsrechten verleende aan Gouda. Een feest leunend op de historie, maar gericht op de toekomst. Gouda750 was een feest voor iedereen, jong en oud, groot en klein, Gouwenaar en bezoeker. Het motto van was dan ook ‘Geef Gouda door!’. Er zijn na 12 april (Koninklijke opening) meer dan 175 programma’s en activiteiten ontwikkeld; een feest vóór en dóór de stad.

chat loading...