De Nederlandse bibliotheken voeren in november de jaarlijkse campagne NL Leest. Het thema is ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Bezoekers van de bibliotheken kunnen de komende maand een gratis exemplaar van 'Het zwijgen van Maria Zachea' van Judith Koelemeijer meenemen.


Het streekarchief laat tijdens deze campagne zien dat achter elke voordeur in elke Nederlandse plaats interessante verhalen en verrassende familiegeschiedenissen zijn te ontwaren. Met tentoonstellingen door onze onderzoekers, een podcast en een online minicursus over stamboomonderzoek kan iedereen kennismaken met en zich laten inspireren tot het doen van onderzoek. Bovendien bespreken Marijke van de Bibliotheek Gouda en onze collega Taffy elke vrijdagmiddag via Instalive een aantal hoofdstukken van het campagneboek 'Het zwijgen van Maria Zachea'.

Alle activiteiten zijn te vinden op onze themapagina  https://samh.nl/nlleest/. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen en tijdelijke sluiting, zijn ook de tentoonstellingen hier online ondergebracht. 

chat loading...