Zaterdag 14 mei viert de Chocoladefabriek in Gouda de Nacht van de Goudse Verhalen. En hoe! Graaf Floris V zelf opent het feest om 20.00 uur met een Gigantisch vrolijk optreden. Vanaf dat moment is het een komen en gaan van artiesten op het hoofdpodium. Zo zijn er optredens van Simon van der Geest, De Droominee en Miss Starling. Maar je kunt veel meer doen dan luisteren! In alle ruimtes en hoeken van de Chocoladefabriek zijn er activiteiten. Je kunt leren podcasten, meedoen met een masterclass spoken word, je eigen stopmotionfilmpje maken en een workshop dichten of verhalen schrijven volgen. Je ontdekt je familiegeschiedenis, maakt een tijdreis door Gouda, sluit je met je zaklamp aan bij de rondleiding of snuffelt tussen de boeken: net wat je wilt. Even relaxen? Neem een lekker drankje, of bekijk de leukste filmpjes over Gouda. Natuurlijk kun je de hele avond door aanschuiven bij een van de verhalenjagers om je eigen Gouda Verhaal op te laten schrijven. Jouw verhaal wordt dan geplaatst op goudseverhalen.nl en gegarandeerd 50 jaar lang, tot Gouda800, bewaard!

De Nacht van de Goudse verhalen sluit om 24.00 uur af met de Nachtburgemeester, die een verhaaltje vertelt voor het slapengaan. Meld je snel aan. De toegang is gratis.

Goudse Verhalen: Lees, deel en doe mee!

Van donderdag 14 april tot en met zaterdag 17 september 2022 is het feest. Want Gouda viert 750 jaar stadsrechten! Gouda750 is een zes maanden durende citytrip voor jong en oud, vol grote en kleine evenementen waaraan iedereen kan meedoen. In tal van projecten werken inwoners, bedrijven en organisaties samen om het Gouda van nu door te geven aan de generaties na ons. “Goudse Verhalen’ is er één van.

Samen met de andere bewoners van de Chocoladefabriek verzamelen de Bibliotheek Gouda en Streekarchief Midden-Holland mooie, grappige, emotionele, kritische en bijzondere verhalen over Gouda. Van Gouwenaars, jong en oud, maar ook van ex-Gouwenaars, werknemers in Gouda én toeristen. 750 verhalen in totaal. In september 2022 wordt die schat aan verhalen op een ludieke manier aan de stad overhandigd.

Lees de verhalen, deel ze en laat je inspireren. We nodigen je uit ook jóuw Goudse Verhaal te vertellen!

Goudse_Verhalen
chat loading...