Het streekarchief geeft op dinsdag 6 juni het startschot voor het nieuwe project 'De eerste kaart. De gezinskaarten van Midden-Holland, 1920-1939' op het platform Vele Handen. Dit keer gaan we aan de slag met de 40.000 gezinskaarten van Midden-Holland en daar hebben wij uw hulp bij nodig!

Van alle gezinnen die in de periode 1920-1939 in Gouda of de regio woonden, zijn kaarten bijgehouden. Daarop staan de meest belangrijke gegevens van het gezinshoofd, de gezinsleden en andere inwoners zoals de naam, geboortedatum en -plaats, het kerkgenootschap, beroep en adres. Ook alle wijzigingen die optraden in het gezin werden bijgehouden. Hiermee geven de gezinskaarten een interessante inkijk in het leven van de burgers uit de eerste helft van de 20e eeuw. Bij het project ‘De eerste kaart. De gezinskaarten van Midden Holland, 1920-1939’ is het de bedoeling dat de gegevens worden overgenomen in online invoervelden, zodat deze beter toegankelijk worden voor onderzoek.

Bent u op zoek naar een nuttige en leuke bezigheid deze zomer? Doe dan mee! Zie voor meer informatie de website www.samh.nl/velehanden

chat loading...