Op 31 december werd het 750e verhaal online gezet op de website  www.goudseverhalen.nl. Met dit laatste verhaal komt een eind aan twee jaar verhalen verzamelen onder de vleugels van de Bibliotheek Gouda en het Streekarchief MIdden-Holland. Verhalen van bekende en onbekende Gouwenaars, maar ook van oud-stadsgenoten en toeristen. Over het heden, het verleden en de toekomst. In totaal waren zo’n twintig vrijwilligers betrokken bij het project: de verhalenjagers. Zij moedigden jong en oud aan om te vertellen, schreven de anekdotes en geschiedenissen op verzoek ook uit, redigeerden binnengekomen stukjes en zorgden ervoor dat alle Goudse Verhalen op de site werden geplaatst.

Verhalen halen

Samen met het kernteam zetten ze tal van activiteiten op om verhalen op te halen. Van een middeleeuws feest bij Gouwestein tot de Nacht van de Goudse Verhalen, van verhalenpunten in wijkcentra tot leeshoekjes in hotels. Ook werd er veel samengewerkt; met de Brede School (kinderboekenweken), historische vereniging Die Goude, het Gouds Film Festival, Arriva, Gouda Sportstad, Gouda Bruist, Festivla, de gemeente en indebuurt Gouda.

Verhalenwand in de Chocoladefabriek
Alle 750 Goudse Verhalen zijn te lezen op www.goudseverhalen.nl. Ze worden zeker 50 jaar bewaard door het Streekarchief Midden-Holland. De komende tijd zijn ze ook nog te lezen bij de verhalenwand in de Chocoladefabriek. Het grote touchscreen op de verhalenwand opent met een kaart van de stad waarop in één oogopslag te zien waar(over) verhalen zijn geschreven. Klik op een icoon, en het verhaal opent. Van daaruit kan weer gezocht worden op categorie of hashtag.

En het laatste verhaal? Dat gaat natuurlijk over de 75.000e inwoner!

chat loading...