De gemeenschappelijke regeling Promen gaat een samenwerking aan met het Streekarchief Midden-Holland (SAMH) om het informatie- en archiefbeheer op orde te brengen én te houden. De komende periode wordt gewerkt aan het verbeteren hiervan.

Als overheidsorganisatie valt Promen onder de Archiefwet 1995 en moet zich houden aan de bepalingen die de Archiefwet stelt aan het informatie- en archiefbeheer. Het gaat hier niet meer alleen om papieren archieven. De overheidsinformatie is tegenwoordig opgeslagen in meerdere applicaties. Het streekarchief houdt hier namens de gemeenten toezicht op.  

Promen werkt voor zeven gemeenten* en heeft als doel om mensen met een arbeidsbeperking, of mensen die moeite hebben om op eigen gelegenheid een baan te vinden, te begeleiden naar een betaalde baan.

Op de foto: Frank Rossel (directeur-bestuurder Promen) en Thierry van Vugt (voorzitter bestuur streekarchief) ondertekenen de dienstverleningsovereenkomst. Foto: T. Pranger

*Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

Op de foto: Frank Rossel (directeur Promen) en Thierry van Vugt (voorzitter streekarchief) ondertekenen de dienstverleningsovereenkomst. Foto: T. Pranger
chat loading...