Op donderdag 11 april organiseert het Streekarchief Midden-Holland van 10.00-12.00 uur een bijeenkomst voor onderzoekers die regelmatig onze archieven raadplegen en voor geïnteresseerden uit de regio. De opzet van deze ochtend is tweeledig. Eerst brengen we u op de hoogte van nieuwe projecten en/of collecties in het Streekarchief. Daarna worden er presentaties gegeven over onderzoek van bezoekers van onze studiezaal.

Voor deze bijeenkomst hebben we het onderwerp ‘Religie’ uitgekozen. Jan Marten ten Napel zal vertellen over zijn onderzoek naar het ontstaan en de ontwikkeling van de Gereformeerde Kerk. Zijn onderzoek resulteerde in het boek De Gereformeerde Kerk van Gouda, deel I 1841-1892. Vervolgens zal Hans Hilgers, de archivaris van de Protestantse kerk in Gouda, de aanwezigen informeren over het kerkelijk archief dat binnenkort online komt op de website www.pkngouda.nl.   

Het programma ziet er als volgt uit:

09.30 uur         Inloop met koffie in de Jeugdwerkplaats

10.00 uur         Welkom en nieuws uit het Streekarchief.

10.15 uur         Jan Marten Ten Napel, Onderzoek naar de geschiedenis van de Gereformeerde kerk van Gouda, 1841-1892

11.00 uur         Pauze met koffie in de Jeugdwerkplaats

11.15 uur         Hans Hilgers, Het kerkelijk archief online

12.00 uur         Afronding

De bijeenkomst wordt gehouden in de Steenlandzaal op de begane grond van de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20, Gouda). Indien u belangstelling heeft, meldt u zich dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

chat loading...