Streekarchief Midden-Holland biedt onderwijs voor geïnteresseerden in de leeftijd van 5 tot 105, met een breed palet aan onderwerpen: van schrijven met een ganzenveer tot het lezen van oud schrift, van stamboomonderzoek voor beginners tot wonen in historisch Krimpenerwaard, van vrouwengeschiedenis tot middeleeuws verluchten.

De ruim 8 kilometer archieven en collecties vormen de basis van ons onderwijsaanbod en onderwijsmateriaal. Door middel van educatie maken we jong en oud bewust van hun historische omgeving, verbreden we de kennis van lokaal erfgoed en bevorderen en begeleiden we het doen van onderzoek naar de eigen geschiedenis.

Het onderwijs geven wij in de Chocoladefabriek en op diverse locaties in de regio. Naast het eigen aanbod verzorgen we modules en lessen in onder andere de cursussen Goudologie en Schoonhovologie en tijdens de Open Monumenten Klassendag. Met onze partners in de Chocoladefabriek en in de Historische OntmoetingsPunten programmeren wij aansprekende lezingen, tentoonstellingen en activiteiten met lokale en externe sprekers.

Naast het verzorgen van onderwijs publiceert het streekarchief (educatieve) uitgaven en neemt het op verzoek deel aan (beeld)redacties van historische uitgaven.

Wilt u meer weten over een bepaald onderwijsproduct of wilt u de mogelijkheden bespreken, neem contact op met de afdeling educatie via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

chat loading...