De Wet open overheid (Woo) bepaalt dat informatie van de overheid zoveel mogelijk openbaar moet zijn. Per 1 november 2024 moeten de eerste informatiecategorieën van de Wet open overheid (Woo) verplicht openbaar gemaakt worden. Het gaat dan om informatie over de organisatie, de werkwijze (waaronder de taken en bevoegdheden) en de bereikbaarheid van het bestuursorgaan en haar organisatieonderdelen.
1. Wetten en algemeen verbindende voorschriften
2. Overige besluiten van algemene strekking
- Tarieven en leveringsvoorwaarden
- Reglement voor de commissie van advies tevens Klantenraad
- Organisatieverordening
- Procedure melden datalekken
- Financiële verordening
- Controleverordening
- Bruikleenvoorwaarden
Woo-verzoek
Als u informatie of documenten wilt opvragen die het Streekarchief Midden-Holland -vanuit haar rol als gemeenschappelijke regeling- (nog) niet openbaar heeft gemaakt, dan kunt u hiervoor een Woo-verzoek indienen.
U kunt uw verzoek via e-mail of per post indienen. Uw Woo-verzoek moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
- U omschrijft duidelijk waarover u informatie wilt hebben en over welke periode het gaat.
- U vermeldt uw telefoonnummer en (e-mail)adres. Daarmee kunnen we u de informatie toesturen of extra informatie vragen over uw verzoek.
- We hebben de informatie die u vraagt in bezit.
- U vraagt informatie over het beleid van het Streekarchief Midden-Holland.
Digitaal een verzoek indienen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Doet u uw verzoek liever per post? Gebruik dan ons adres.
Behandeling van uw verzoek
U krijgt in principe binnen vier weken een reactie op uw besluit. Deze termijn kan met twee weken worden verlengd. In dat geval krijgt u op tijd een bericht met de reden waarom het langer duurt. Soms hebben wij nog meer tijd nodig om alle informatie te beoordelen. Dan maken wij afspraken met u over de afhandeling.
Het kan gebeuren dat wij de informatie niet hebben. In sommige gevallen sturen wij uw Woo-verzoek door. Dat doen we als we weten dat een andere organisatie deze informatie wel heeft, en de organisatie valt onder de Wet open overheid. Dit heet de doorzendplicht. Wij laten het u weten als we uw verzoek hebben doorgestuurd.
Afwijzen van uw verzoek
Wij kunnen uw verzoek afwijzen en besluiten om bepaalde informatie niet openbaar te maken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij vertrouwelijke gegevens van personen of bedrijven. Het kan ook zijn dat het schadelijk is voor de veiligheid van Nederland als de opgevraagde informatie openbaar wordt.
Het kan ook gebeuren dat we documenten alleen deels openbaar maken. Dan wordt bijvoorbeeld een bijlage met financiële informatie onleesbaar gemaakt. We leggen daarna in het Woo-verzoek aan u uit waarom we (delen van) de informatie niet openbaar maken.