Status 24 september 2021

Naar aanleiding van de versoepelingen omtrent het coronavirus, gaat het Streekarchief verder open voor onderzoek. Om onderzoek te doen of een archiefstuk in te zien, moet u nog wel een tijdvak reserveren via de digitale agenda; zo ziet u direct de beschikbaarheid per dag. Doe dit wel minstens één werkdag van tevoren zodat u ook uw archiefstukken op tijd kunt aanvragen via de website of met een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op dit moment rijdt er tijdelijk maar één transport per dag. Dat betekent dat uw aanvragen de dag ervoor vóór 15 uur binnen moeten zijn bij ons. 

Indien u veraf woont of vanwege corona liever niet naar het archief wilt komen én uw vraag is eenvoudig door ons uit te zoeken, dan helpen we u graag digitaal met scans van de stukken die u wilt inzien. We beoordelen dan eerst of het haalbaar voor ons is om aan uw vraag digitaal tegemoet te komen. Als dit het geval is, kunnen de documenten vervolgens gescand worden tegen de normale kosten. 

We zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-17.00 uur en op dinsdagavond van 17.00-20.00 uur. U mag per week meerdere dagdelen reserveren op de studiezaal om stukken in te zien of onderzoek te doen.

Op de studiezaal houdt u zich aan de volgende voorschriften:

  • In de ochtend is de tijd van 10.00-13.00 uur, in de middag van 13.30-17.00 uur (op dinsdagavond ook van 17.00-20.00 uur). 
  • De afstandsregel ten opzichte van andere bezoekers en van de medewerkers is vervallen. We vragen u toch nog rekening te houden met andere bezoekers en medewerkers en eventueel afstand te houden als de ander dat prettiger vindt.
  • U mag weer met meerdere personen naar de studiezaal komen. Zorg dat u dan wel genoeg plekken reserveert.
  • We vragen u het pad langs de bibliotheekkast achter de balie van het archief nog zo veel mogelijk vrij te houden. Heeft u een boek nodig? Vraag aan de archiefmedewerker of u het even zelf mag pakken of dat hij/zij u de gewenste boeken ter inzage geeft.
  • U reinigt uw handen bij binnenkomst in de Chocoladefabriek. Bij het gebruik van extra hulpmiddelen tijdens uw onderzoek, kan de archiefmedewerker u verzoeken om nogmaals uw handen te reinigen.
  • U zorgt dat uw handen droog zijn voordat u de archiefstukken aanraakt.
  • U gebruikt geen eigen schoonmaakmiddelen tijdens uw bezoek aan de studiezaal.
  • U draagt geen handschoenen van wat voor materiaal dan ook.
  • Neem uw eigen laptop mee voor onderzoek. Er zijn 2 publieksterminals en meerdere microfiche-leesapparaten beschikbaar. Mocht u hier gebruik van willen maken, geef dit dan aan bij uw reservering.
  • Volg de instructies van de archiefmedewerker over de wijze van raadplegen van de stukken. Ga niet zelf met de stukken heen en weer lopen.

Verder houdt u zich aan de algemene regels die gelden voor de Chocoladefabriek en volgt u de instructies van de medewerkers. U vindt de regels van de Chocoladefabriek hier.